Segítség kérés könyvelői bizalomvesztés miatt!

Tisztelt Könyvelők!

1,5 éve van kft.-m, és egy barátomnak (kollégám) is könyvelő céget bíztam meg a könyveléssel.
Időközben a baráttal csúnyán megszakadt a kapcsolat, de gondoltam, maradhatok a könyvelőmnél, mivel elvileg titoktartása van (bízhatom benne, jeleztem neki, hogy a kapcsolat megromlott a volt baráttal).
Minden rendben ment egészen a hétvégéig. Amikor kaptam egy levelet a könyvelőmtől az áfa bevallás miatt (csatolt benne számlákat tartalmazó kérdést) és láttam, hogy a vélhetően véletlen a címzettek között szerepel egy hölgy, aki a volt barátom felesége és ő is könyvelő. (Vélhetően bedolgozik a könyvelőmnek.) A feleség a barátom cégében van bejelentve, a cégneve is a volt barát és a felesége nevét viseli.
Ezek szerint az összes üzleti dolgomról tud a volt barátom (konkurenciám, teljesen azonos tevékenységi körben vagyunk és azonos munkát végzünk, azonos cégekkel). Az összes munkám számlázását láthatja. Van, ahol a megbízóm külön megkért, hogy a volt barátom ne tudja, hogy dolgozom neki. Ezzel megbízómat is megsértették. Az anyagvásárlásoknál az összes kedvezményemet látják.
Olyan kérdésem lenne, hogy ebben az esetben mit tudok tenni, milyen lehetőségeim vannak?
Jogi lépés? (Rendőrség, NAV, ügyvéd, kamara?)

Az nem kérdés, hogy a bizalomvesztés miatt könyvelőt váltok.

0 pont pont pont

5 válasz

Kedves Zoltán!

Ha jogi lépést fontolgat, akkor azzal keressen meg egy ügyvédet, akiben megbízik. Nav nem foglalkozik ilyen ügyekkel, de sajnos a rendőrség sem.
Nagyon gyorsan keressen másik könyvelőt, akiről szintén érdemes meggyőződnie, hogy milyen végzettséggel, hány év tapasztalattal és milyen típusú vállalkozások könyvelésével foglalkozik. Ne az ár legyen az elsődleges szempont, ami alapján dönt.
Sok sikert kívánok!
Üdvözlettel:
Székely Erzsébet

1 pont pont pont

Kedves Erzsébet!
Nagyon szépen köszönöm válaszát.
Ügyvédet fel fogok keresni.
Csak gondoltam van valamilyen kamara, ahol ezt le tudnám jelenteni, hogy sajnos ilyen könyvelő is van a nagy kalapban. Bízom benne, hogy a legtöbb könyvelő azért bizalmasan kezeli a céges és személyes adataimat. Ezért is írtam ide, mert gondolom Önöknek sem jó, ha ilyen becstelen könyvelők dolgoznak az országban.
Köszönettel
Zoltán

0 pont pont pont

Nincs ilyen kamara. :( és nincs "cselédkönyvünk" sem, amiben lehetne véleményt írni a könyvelőről vagy az ügyféléről :) vagy ajánlást adni. És teljesen igaza van, ilyen a mesében van, na meg a való életben :), hogy kiadom az infót másnak, másról.

0 pont pont pont

Kedves Zoltán!

Nagyon gyorsan keressen új könyvelőt.
Szörnyülködve olvasom hogy hogyan járt az előző könyvelőjével, remélem nem ez alapján
fog viszonyulni a jövőben a könyvelőkhöz, mondanom se kell, hogy nem ez a természetes és nem ez a jellemző a könyvelőkre.
Üdvözlettel,
Kovács Zsuzsanna

0 pont pont pont

Kedves Zoltán!
Azt azért vegye figyelembe, mielőtt ügyvédhez fordul, hogy Önnek kell bizonyítania, hogy esetleg a régi barát információt kaphatott a feleségen keresztül. Ha ők ketten és a könyvelő azt állítják, hogy senki nem tud semmit, akkor egyedül nehéz lesz ezt bizonyítania. Ha Önt ezért semmilyen hátrány még nem érte, anyagi kára nem mutatható ki, a titoktartás megsértése, mint olyan, elég nehezen bizonyítható rá bárkire is. Egy gyors távozással talán még mentheti, ami menthető, utána próbáljon meg minden szálat tényleg jól lezárni, ami hozzuk vezet. Az ügyvéd is drága és hosszú az eljárás időben.
Kívánom, hogy sikerüljön jól dönteni, nehogy még Önt jelentsék fel rágalmazásért, becsületsértésért, meg hasonlók miatt. Fordítva is el tud sülni az a bizonyos fegyver, ha Ön egyedül áll ezen az oldalon. Bocsánat, ezt még hozzá szerettem volna fűzni.
Üdvözlettel:
Sz.E.

0 pont pont pont

Az Ön válasza

A cookie-k segítenek minket a szolgáltatásnyújtásban. Szolgáltatásaink használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ